онлайн казино Украины

Що робить Міський палац культури?

Що робить Міський палац культури?Про основні напрямки роботи закладів культури міста щодо підвищення якості культурного обслуговування та організації змістовного відпочинку жителів та гостей міста Чернігова, а також їх роль та місце у розвитку туристичної сфери інформував на розширеній нараді директор комунального підприємства "Міський палац культури" Чернігівської міської ради Анатолій Кирилюк.

Повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

На сьогоднішній день у Палаці культури працюють 25 творчих колективів, в яких займається більше тисячі чоловік, з них переважна кількість – студентська молодь та діти шкільного і дошкільного віку.

П‘ять колективів мають почесне звання «народний». Два дитячі колективи носять звання «зразковий», один – звання народного художнього колективу. Художній керівник Палацу, керівник та соліст заслуженого аматорського народного хору України «Десна», керівник народного аматорського ансамблю танцю «Дружба» мають почесне звання заслуженого працівника культури. Керівники зразкового театру танцю «Слов’яни» є відмінниками освіти України.

Постійно проводиться робота щодо набору бажаючих займатись в аматорських колективах Палацу культури.

У Міському палаці культури займається 7 творчих колективів, а саме: заслужений аматорський народний хор України «Десна», народний аматорський хор ветеранів війни та праці, народний аматорський ансамбль танцю «Дружба», народний аматорський фольклорний ансамбль пісні «Сіверяни», народний естрадний оркестр «Меридіан», зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Десняночка», зразковий театр народного танцю «Слов’яни».

Крім того, в Палаці на комерційній основі працюють такі творчі колективи як театральна студія «Театр-23», танцювальний центр«Інсайд», клуб спортивного танцю «Ніка», центр здоров’я і культури йога, циркова студія «Тріумф», школа східних танців «Ліла», модельне агентство, релігійна недільна школа, комп’ютерний клуб. В перспективі плануємо відкрити підготовчу дитячу групу заслуженого аматорського народного хору «Десна»,а також театр співу «Калита».

Міським палацом культури плануються та проводяться концертні і розважальні заходи різнопланового спрямування, до організації яких залучаються як творчі колективи Палацу, так і інші колективи міста, зокрема: клуб спортивного танцю «Аеліта»; танцювальна формація «The BEST»; шоу-балет «Ярмарок»; студія естрадного танцю «Бродвей»; танцювальна студія «Прем’єр-балет»; школа сучасного танцю «Альянс»; ансамбль естрадного танцю «Еліт» та інші.

Також плануються та проводяться спільні розважальні заходи з іншими управліннями міської ради. Це, перш за все, фестивалі відкритої ліги КВК (відділ у справах сім’ї та молоді), розважальні програми та розіграш цінних подарунків від КП «Чернігівське тролейбусне управління», управління інвестицій та туризму та ін.

Візитною карткою Чернігова стали виступи народного естрадного оркестру «Меридіан» на Алеї Героїв по суботах та неділях для жителів та гостей міста. Цей захід особливо популярний серед старшого та середнього покоління чернігівців і сприяє розвитку туристичної сфери, оскільки є досить унікальним на теренах нашої держави. Під час осінньо-зимового періоду в приміщенні Палацу культури в вечірній час в суботу та неділю проходять вечори відпочинку для ветеранів міста.

У 2012 році започатковане нове направлення забезпечення дозвілля чернігівців - це організація студентських дискотек в малому залі, яке раніше орендувала фірма «Байер». Такі дискотеки проводились спільно з педагогічними колективами Чернігівського залізничного ліцею, радіо механічного технікуму, медичним училищем та юридичним коледжем державної пенітенціарної служби. В подальшому ми плануємо розвивати змістовний відпочинок студентської та шкільної молоді.

Цікавим та перспективним напрямком діяльності є організація гастрольних заходів як колективами самого Палацу культури, так і використання сценічної бази для виступів окремих артистів та творчих колективів з інших міст України. В цьому році вперше на сцені Палацу пройшли вистави Дніпропетровського обласного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації висловив подяку адміністрації Палацу за надання можливості представити творчий колектив театру чернігівському глядачеві.

Крім того, відбулись гастролі гурту «Бумбокс», студії «Квартал 95», сольний концерт Івана Дорна, цирку «Рів’єра» та ін. На базі Палацу телеканал СТБ провів у квітні та вересні кастинг телевізійного проекту «Україна має таланти». В подальшому ми плануємо розширити кількість гастрольних заходів шляхом удосконалення матеріально-технічної бази Палацу, а також створення привабливих умов для організаторів гастрольних турів.

З метою удосконалення творчої майстерності колективів Палацу та популяризації їх діяльності започатковано виступи творчих колективів Палацу на інших сценічних майданчиках області.

Так, у червні місяці заслужений аматорський народний хор України «Десна» з великою концертною програмою виступив перед жителями селища Мрин Носівського району і вже отримав запрошення на повторний концерт, який відбудеться з оновленою програмою 7-го вересня. Заплановані восени виступи цього колективу в Борзнянському та Бахмацькому районі, присвячені відзначенню Дня працівників сільського господарства.

Естрадний ансамбль «Меридіан» підготував та провів виїзну концертну програму для працівників обласної податкової інспекції до їх професійного свята, а також медичного персоналу обласної лікарні до Міжнародного жіночого дня. Також за запрошенням керівництва УВД області колектив брав участь у проведенні святкового концерту з нагоди відзначення 21-ї річниці Дня Незалежності та інших загальноміських заходах. Зразковий театр танцю «Слов’яни» представляв свою майстерність перед жителями міста Славутич на день святкування міста. Народний аматорський фольклорний ансамбль пісні «Сіверяни» - у святі вишиванки 24 серпня.

Крім того, колективи Палацу достойно представляють місто як на державних, так і на міжнародних конкурсах та фестивалях. Так, зразковий театр народного танцю «Слов’яни» став переможцем відбіркового туру XIV Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Наша земля - Україна» та взяв участь у проведенні цього фестивалю у Міжнародному дитячому центрі «Артек» у серпні, де отримали дипломи «За збереження народних традицій і обрядів, мистецьких, історичних, духовних цінностей українського народу та примноження їх своєю творчістю». з 26 березня по 3 квітня колектив брав участь у 8-му Міжнародному фестивалі дітей та молоді «Свято друзів» в Болгарії, де зайняв 1-е місце, 29 квітня – в проведенні Міжнародного дня танцю у Національній опері в м. Київ.

Зразковий танцювальний ансамбль «Десняночка»– 9-14 червня взяв участь у проведенні першого міжнародного дитячо-юнацького фестивалю «Мир, мистецтво, море» у м. Злати Пяски, Болгарія, де зайняв почесне 2-е місце.

Народний аматорський ансамбль танцю «Дружба» - 2-15 липня брав участь у міжнародному фестивалі української культури у Польщі за запрошенням української діаспори.

Не дивлячись на те, що основним видом доходів підприємства є проведення концертно-розважальних заходів на комерційній основі, у Палаці культури проводяться і благодійні акції, такі як конкурс багатодітних сімей «Таланти багатодітних сімей», благодійний концерт у виправній колонії № 4, присвячений Міжнародному жіночому дню, майстер-клас по виготовленню новорічної іграшки «Майстерня Снігуроньки», театралізована концертна програма «Краса і велич жінки», присвячена дню жінок мироносиць, виставка і благодійний концерт, присвячений Міжнародному Дню інвалідів, концертна програма «Різдво Христове 2012», «Чернігівська коляда», заходи за участю ветеранських та громадських організацій.

Протягом року художні колективи Палацу виступали з концертами у геріатричному пансіонаті, школі – інтернаті, госпіталі для інвалідів війни, міській лікарні № 2 та обласній лікарні. 28 грудня для дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей та дітей-інвалідів відбулась інтермедія «Подорож у новорічну казку» за участю «Театру 23». На базі Палацу культури проводяться репетиції дітей з обмеженими можливостями під час їх підготовки до участі у концертах.

Відповідно до програми міського голови О.В. Соколова «Рідному Чернігову нову якість життя» адміністрацією Палацу культури проводиться системна робота щодо залучення молоді, що займається у творчих колективах, до загальноміських заходів та розважально-мистецьких проектів.

З метою розширення інформації про технічні можливості підприємства, творчий потенціал та активізації концертної діяльності підприємство заснувало свій інтернет-сайт.

Загалом впродовж першого півріччя цього року комунальним підприємством «Міський Палац культури» проведено 448мистецько-розважальних заходів.

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Міський Палац культури» за перше півріччя 2012 року отримало доходи в сумі 1368,2 тис. грн., що на 302,2 тис. грн. більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Фінансовий план було затверджено із зростанням у 53 %, виконання становить 84%. На 37% збільшився дохід від концертної діяльності. Дохід від оренди приміщень зменшився майже на 38 тис. грн., що пов’язано зі зміною методики розрахунку за оренду майна комунальної власності та з розторгненням угоди з одним із найбільших орендарів (тов. «Байєр»).

За перше півріччя 2012 року чистий прибуток підприємства склав 14 тис. грн., за аналогічний період минулого року – збиток 16 тис. грн.

У 2012 році підприємством для підвищення якості проведення концертної діяльності було придбано технічне обладнання, а саме: 1 ноутбук, 1 радіо мікрофон, лазерний освітлювальний пристрій. Для забезпечення глядачів було встановлено пристрої для обмеження руху біля центрального входу Палацу. Проводиться робота щодо ремонту покрівлі будівлі, для чого виділені кошти з міського бюджету.

Добавлено: 7-09-2012, 10:21
0
0

Похожие публикации


Наверх