онлайн казино Украины

Стильні брати наші менші

Стильні брати наші меншіУ Ксенії Тимошенко незвичайна професія. Вона грумер - собачий і котячий перукар. Влітку для неї роботи - по вуха. Стрижуть не лише собак, але і котів.

Анна Ященко під салон приїжджає на джипі «Сузукі». У її дев'ятирічної довгошерстої шотландської висловухої кішки Лоли проблема - скачалась шерсть на животі, під лапами і навіть на холці. Іншого виходу як постригти - немає

- У мене двоє дітей, закрутилася, не розчесала шерсть як годиться, - говорить Ганна. - Лолу треба хоча б раз на тиждень вичісувати. Вона цю процедуру не любить, виривається і дряпається. Доводиться притискати до підлоги.

Лоле колють заспокійливе, надягають намордник, який закриває не тільки рот і ніс, а й очі. Кладуть на бік. Господиня тримає за одну пару лап, Ксенія - однією рукою за іншу. У другій руці звіриного перукаря спеціальна машинка для стрижки тварин. Вона схожа на машинку для стрижки людей, тільки потужніша і зубчики на лезі по-іншому заточені. Ксенія починає знімати шерсть зі спини, потім переходить на боки. Коли добирається до живота, кішка починає нявкати і викручуватися сильніше.

Іноді вона навіть стає на голову. Щоб трохи заспокоїти, тимчасово залишають живіт і починають стригти інший бік. З часом Лола заспокоюється, з неї знімають намордник. Клієнтка іноді жалібно нявкає і норовить вкусити. Шерсть залишається на кінчиках лап, на голові і кінчику хвоста.

Ксенія підстригає пензлик на хвості, підрівнює бакенбарди ножицями, а скачався підшерсток на голові вичісує спеціальним інструментом - фурмінатором. Він схожий на граблі з дуже частими і дрібними, заточеними з боків зубчиками. Якщо перестаратися, кота можна вичесати налисо.

Ось і все! Півтори години - і Лола з кошлатою кішки стає схожою на кімнатного лева!

Стрижені місця обробляють антисептиком, стрижуть кігті.

За стрижку Ганна платить 100 гривень, за стрижку кігтів - 25, ще 30 - за укол заспокійливого. Спокійних тварин можна стригти і без уколу.

Ксенія за освітою хімік-біолог-еколог. Працювала в лабораторії «Хімволокна», на підприємстві була завлабораторією. Шість років тому з'явилося хобі - стрижка тварин. Спочатку це були собаки знайомих, потім - знайомі знайомих.

- Справи на заводі не склалися. А в місті з'явилися йоркширські тер'єри, літо стало більш спекотним і почали поголовно нести на стрижку котів. Два роки стригла тварин на дому, тепер пару місяців працюю в салоні.

Сама Ксенія тримає китайську чубату собачку - Філімона. Песик не тільки модно пострижений, але і єдиний в Чернігові - пофарбований в яскраві кольори.

Добавлено: 29-08-2012, 12:18
0
0

Похожие публикации


Наверх