онлайн казино Украины

«Серпневий зорепад», «Щастя краси» і «Сорок ух» чернігівських

«Серпневий зорепад», «Щастя краси» і «Сорок ух» чернігівськихВ рамках Тринадцятого міського фестивалю культури та мистецтв «Серпневий зорепад» в місті Чернігові відбулося загальноміське свято-ярмарок та огляд-конкурс квітів та плодів «Щастя краси».
Упродовж всього свята на сцені Центрального парку культури та відпочинку тривала творча концертна програма, підготовлена управлінням культури Чернігівської міської ради, що включала виступи колективів та виконавців фольклорного та естрадного жанру, створюючи святковий настрій жителям та гостям міста.
У виставці-конкурсі квітів і плодів взяли участь близько 120 учасників, серед яких структурні підрозділи міської ради, підприємства та організації м. Чернігова.
Серед тематичних композицій у переважній більшості були представлені творчі роботи з природних матеріалів – соломи, плодів, насіння та квітів, доповнені творами декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва – живописом, вишивкою, паперопластикою тощо. Підприємства та організації міста Чернігова представили продукцію власного виробництва – від квітів, молочної продукції та продуктів бджільництва до дитячої літератури та автомобілів.
Під час проведення свята на території парку діяла виставка-продаж творів народних майстрів, під час якої всі бажаючі могли придбати різноманітні твори декоративно-ужиткового мистецтва, створені руками народних умільців, а також зробити посильний внесок у підтримку військовослужбовців, які беруть участь у антитерористичній операції на сході країни.
Також на території Центрального парку культури та відпочинку відбувся Третій мистецький фестиваль «Сорока ух». Його організатором виступила громадська організація «Пласт-Арт» за підтримки управлінь культури і споживчого ринку та підприємництва Чернігівської міської ради.
Підготовка заходу розпочалася зранку, а вже опівдні приготування рибної юшки за різними рецептами йшло повним ходом – юшку варили з червоної, місцевої річкової, а також з інших видів риби. Юшкою посмакували понад 500 чернігівців, які прийшли відпочити та душевно поспілкуватися за тарілочкою цієї ароматної страви.
Відповідний настрій учасникам заходу створювали творчі колективи міста. Зокрема, у концертній програмі фестивалю взяли участь народний аматорський хор «Калина», народний аматорський хор «Діти війни», зразковий ансамбль народного танцю «Каблучок», народний фольклорний ансамбль «Сіверяни» та дует сестер Михневич.
Під час фестивалю діяла тематична виставка художніх робіт різних авторів, були проведені патріотична акція з пригощання рибною юшкою дітей з 25 сімей воїнів, загиблих у ході проведення антитерористичної операції, та інші заходи.
Аж до смеркання учасники та гості свята насолоджувались смачними та поживними стравами та невимушеною атмосферою фестивалю.

Добавлено: 27-08-2015, 09:48
0
0

Похожие публикации


Наверх