онлайн казино Украины

Верховна Рада "порадувала" автомобілістів

Верховна Рада "порадувала" автомобілістів Народні депутати підняли ставки ввезення кузовів для нових і старих автомобілів.

Прийнятий напередодні в другому читанні законопроект №10687 «Про внесення змін до Податкового Кодексу України» (про зміну ставок деяких податків і зборів) передбачає: за деталі для нових легкових автомобілів доведеться платити 1234 грн 92 коп., за колишні у вживанні ставка складе 4466 грн 66 коп.

Зазначимо, що цифри могли бути зовсім інші, оскільки депутат від Партії Регіонів Ярослав Сухий вносив поправку, якою пропонувалося змінити ставки і зробити їх до 800 євро за новий кузов і до 2500 євро за бувший у використанні. Втім, проти такого рішення виступив голова підкомітету з питань фінансового моніторингу Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Дмитро Святаш, що є колишнім топ-менеджером найбільшої в Україні автомобільної групи компаній АІС. У підсумку, після голосування поправка Сухого була відхилена, і законопроект взяли з більш скромними цифрами, зазначеними в гривнях.

Відзначимо, що депутати також прийняли в першому читанні проекти законів №11259 і №11260, які повинні врегулювати порядок утилізації автомобілів. Як ми вже повідомляли раніше, законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу і деякі законодавчі акти щодо утилізаційного збору" встановлює базову ставку збору для легковиків на рівні 5,5 тис. гривень, для вантажівок, автобусів і спецтехніки вона складе 38 тис. гривень.

Добавлено: 23-11-2012, 11:36
0
0

Похожие публикации


Наверх