онлайн казино Украины

Денне світло фар стає обов'язковим

Денне світло фар стає обов'язковимЗ 1 листопада 2012 вступає в дію Регламент № 661/2009, затверджений Європарламентом і Європейською Радою. Згідно з вимогами цього документа всі моделі комерційних транспортних засобів вагою від 3,5 тонн, а також транспортні засоби, що вводяться в експлуатацію вперше після зазначеної дати і належать до затвердженому типу, повинні бути обладнані в стандартній комплектації денними ходовими вогнями.

З 1 листопада 2014 року ця норма буде також цілком застосовуватися до всіх первинно зареєстрованим моделям транспортних засобів на території Євросоюзу. Згідно з вимогами ЄС, денні ходові вогні можуть використовуватися тільки самостійно, без фар ближнього світла. Вони повинні знаходитися на відстані не менше 25 см і не більше 150 см від землі.

Денні ходові вогні можуть використовуватися з поворотними фарами, які повинні розташовуватися на відстані не менше 35 і не більше 210 см від землі, їх відстань від зовнішнього краю не повинно перевищувати 40 см. Число встановлених фар також обмежується. Додатково можна встановити тільки дві поворотні фари. Чотири поворотні фари дозволено мати тільки в разі, якщо дві з них інтегровані в основні фари. Крім них можна використовувати чотири габаритних вогню.

Транспортним засобам, які не будуть відповідати зазначеним вимогам, в ході загального огляду не буде надано сертифікат. Неузгоджена установка денних ходових вогнів може також привести до винесення відповідної правової оцінки щодо ситуації, що призвела до ДТП.

Добавлено: 10-09-2012, 12:21
0
0

Похожие публикации


Наверх