онлайн казино Украины

Українці не будуть купувати російські авто

Українці не будуть купувати російські автоЛегкові автомобілі російського виробництва подорожчають в Україні приблизно на $1000. Про це під час лекції студентам Київського національного університету будівництва і архітектури заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Прем'єр зазначив, що через новий утилізаційний збір, введеного Росією, машини, вироблені в Україні подорожчають на суму від $1000 для легкових автомобілів, до $20 тис. для вантажних.

"Раніше машина коштувала, скажімо, 10 тисяч, а буде 11 і росіяни будуть менше купувати українських машин", - пояснив він.

У зв'язку з цим, на думку прем'єра, знизиться імпорт.

"А ми що, будемо сидіти і мовчати? Ми теж на російські машини введемо плату на утилізацію, і російські машини, які прийдуть на наш ринок, будуть коштувати на $1000 дорожче, і наші люди не будуть їх купувати", - заявив Микола Азаров.

Нагадаємо, Росія з 1 вересня 2012 ввела утилізаційні збори на колісні транспортні засоби, які випускаються на території РФ або ввозяться з інших країн, крім країн Митного союзу.

Збір поширюється на нові та вживані автомобілі всіх категорій. Його повинні будуть платити імпортери та громадяни, які ввозять іномарки. З російських автовиробників збір стягуватися не буде.

Базовий розмір збору становитиме 20 тис. рублів. Розмір збору розраховується від базового тарифу в 20 тис. рублів з урахуванням понижуючих або підвищуючих коефіцієнтів в залежності від виду та категорії транспортного засобу. При цьому фізичні особи, які ввозять легкові автомобілі для особистого користування, будуть платити утилізаційний збір у розмірі 2 тис. рублів за новий автомобіль і 3 тис. рублів, якщо з дати випуску автомобіля пройшло більше 3 років.

Сума збору для нових легкових автомобілів буде складати від 17,2 тис. рублів при обсязі двигуна не більше 1 тис. куб. см до 110 тис. рублів, якщо об'єм двигуна більше 3,5 тис. куб. см. Для легкових автомобілів віком понад 3 роки сума збору (для юридичних осіб) буде становити від 106 тис. рублів при обсязі двигуна не більше 1 тис. куб. см до 700,2 тис. рублів при двигуні більш 3,5 тис. куб. см.

На вантажні автомобілі застосовується базова ставка 150 тис. рублів для розрахунку утилізаційного збору. Сума збору для нових вантажівок в залежності від маси складе від 75 тис. рублів при масі не більше 2,5 тонн до 435 тис. рублів при масі понад 20 тонн, але не більше 50 тонн.

Нові автобуси будуть обкладатися утилізаційних збором від 90 тис. рублів до 300 тис. рублів, віком понад 3 роки - від 150 тис. рублів до 780 тис. рублів залежно від об'єму двигуна.

Раніше прем'єр-міністр України стверджував, що даний збір не торкнеться українських автомобілів. Але його переговори з російським урядом ніякого успіху не принесли.

Добавлено: 4-09-2012, 11:20
0
0

Похожие публикации


Наверх